Вие сте в: Начало // Всички публикации // Екипът на MSD България засади дръвчета в Банско

Екипът на MSD България засади дръвчета в Банско

На 12 септември т.г. работещите във фармацевтичната компания MSD България засадиха дръвчета в центъра на Банско. Проектът по залесяването е съвместна инициатива с община Банско. Нови 56 липи ще пораснат в района на улица „Иконом Чучулайн”, която е в близост до река Глазне, а целта е  подпомагане  изграждането на по-добра зелена система на града.

Инициативата е в рамките на третата годишна среща на екипа на MSD България, която премина под мотото „Засади растение, създай бъдеще“. Амбицията на екипа е залесяването да се превърне в традиция, чрез която да се постигне трайно  увеличение на  зелените площи на територията на страната.

Проектът също така е част от глобалната политика на компанията, насочена към екологично устойчиво развитие и социална отговорност към обществото. Всяка година екипът на MSD участва в различни инициативи и програми с цел  подпомагане и подобряването на здравето и благосъстоянието на общностите по света. През 2016 г. по повод 125-годишнината от създаването  на компанията служителите дариха над 125 хил. часа доброволен труд в полза на хората  и природата.

– Доброволчеството и общественото подпомагане са част от нашата ДНК. Ние вярваме, че компаниите имат отговорността да използват разумно ресурсите и да стимулират иновации, които ще позволят глобалното развитие, като същевременно защитават и опазват както планетата, така и общностите, в които живеем и работим, заяви изпълнителният директор на MSD България Константинос Папаянис.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.