Вие сте в: Начало // Всички публикации // Повелител на светлината

Повелител на светлината

По традиция сдружение „Знакова личност“ обявява в навечерието на Световния ден на здравето своята номинация за званието „Знакова личност на Младост“. На вълнуващо тържество, в присъствието на носители на званието от предишни години, на много гости, приятели и колеги, сред музика и много цветя бе огласен изборът на известния български офталмолог проф. Ива Петкова.
Плакета връчи д-р Цвета Авджиева – дългогодишен кмет на „Младост“, основоположник и неуморим организатор на инициативата.
Проф. Ива Петкова е авторитетен специалист, дълги години работи в Александровска болница, била е национален консултант, председател на Българското офталмологично дружество. И най-вече – през целия си професионален път е помогнала на хиляди пациенти да виждат света, да се радват на светлината и в пряк, и в преносен смисъл.
През 2001 г. проф. Ива Петкова открива специализираната очна болница „Зора“ на територията на „Младост“ и модерното лечебно заведение става неотменна част от облика на квартала, спасително място за хиляди нуждаещи се от офталмологична грижа.
На тържеството проф. Петкова бе поздравена от декана на Медицинския факултет към Медицинския университет в София проф. Димитър Буланов, който запозна присъстващите с мястото й в българската медицинска наука и практика. Носителката на високото звание бе приветствана от кмета на района Ивайло Кукурин, от екипа на „Зора“, от приятели и гости. И развълнувана сподели:
- В трудното всекидневие, което ни съпътства, събитие като това носи изключителна радост. Не съм привърженик на многото думи, защото съм работохолик, възпитаник на Александровска болница и на Медицинския университет, които ме научиха да се боря. Така е днес и в болница „Зора“ – вървим и гледаме напред, учим младите колеги да бъдат упорити. Благодаря за признанието.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.