Вие сте в: Начало // Всички публикации, За реформата // Още шест медицински практики със статут на неблагоприятни

Още шест медицински практики със статут на неблагоприятни

Надзорният съвет на НЗОК прие промени в списъка с населените места, определени като центрове на практики с неблагоприятни условия.

Нови шест медицински практики ще бъдат включени в този списък и така броят им ще се увеличи от 1075 на 1081. Те се намират на територията на Враца, Плевен и Сливен. На други 78 практики в страната ще бъдат увеличени изплащаните месечни суми за работа в неблагоприятни условия.

Предложението за промяна беше направено от работна група от експерти на НЗОК и Български лекарски съюз, която анализира сигнали от общопрактикуващи лекари, работещи в такива условия. В сигналите лекарите изказват своето недоволство от методиката за определяне на месечното им възнаграждение.

Работната група обсъди обобщените данни за броя на населените места, включени в списъка като центрове на практики с неблагоприятни условия, критериите, по които те се определят, месечните суми, получавани от лекарите, както и разпределението на тези суми между 28 РЗОК в страната.  Направен беше анализ и на разпределението на тези средства през 2012 г. спрямо 2011г.

Искания за промяна в заплащането и промяна в списъка са постъпили от районните здравноосигурителни каси в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София-област и Търговище.

Пресцентър на НЗОК

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.