Вие сте в: Начало // Всички публикации, За реформата // Благотворителен концерт в помощ на децата с онкологични заболявания

Благотворителен концерт в помощ на децата с онкологични заболявания

За първи път България ще се включи в инициативата на Международната конфедерация на организациите на родители на деца с онкологични заболявания по повод Международния ден на децата с онкологични заболявания – 15 февруари. Това стана ясно на пресконференция на сдружение „Деца с онкохематолoгични заболявания“.

България ще участва в инициативата чрез разпространението на картичка, която информира при какви симптоми на детето родителите трябва да потърсят лекарска помощ.

На 15 февруари (сряда) от 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде организиран благотворителен концерт с участието на трупата на Нешка Робева „Нешънъл арт“ със спектакъла „Среща в „споменът“. Средствата от концерта ще бъдат вложени в изграждането на първия у нас Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.

Билети се предлагат на касата нa Тикетпро в НДК, онлайн – на www.ticketpro.bg, както и на партньорските каси на Тикетпро в цялата страна.

Центърът ще бъде построен в с. Опицвет, върху имот, закупен от сдружението, с дарения от Виенския клуб и от продажбата на картини, подарени от български художници.

Известно е, че поставянето на тежката диагноза предизвиква огромен стрес, а терапията е продължителна и тежка както за болните деца, така и за техните родители. По време на лечението, което продължава от 6 месеца до 3 години, а за някои – и цял живот, децата не могат да посещават детска градина и училище, да се занимават с любимите си дейности – спорт, рисуване, балет и др. Идеята, заложена в изграждането на центъра, е децата и техните родители да ползват базата за възстановяване по време и след химиотерапия. За психичното и физическото им стабилизиране безвъзмездно ще се грижат доброволци.

От сдружението се надяват да получат широка подкрепа за реализирането на първия подобен проект у нас.

Дарителска сметка на сдружение „Деца с онкохематолoгични заболявания“:

Първа Инвестиционна банка АД,  BIC: FINVBGSF

IBAN: BG59FINV91501314918745

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.