Вие сте в: Начало // Всички публикации // Български билков препарат срещу COVID и грип

Български билков препарат срещу COVID и грип

Български лекари патентоваха продукт – комбинация от хранителни добавки и билкови екстракти, който може да подпомогне организма в борбата с COVID, грип и други вирусни инфекции. Той е абсолютно безвреден и съдържа само натурални екстракти и добавки. Още с пускането на пазара свършва за броени дни, а създателите признават, че не са очаквали такъв успех – на ход са преговори за продажба в Австрия, запитвания има и от други държави.
Зад Corviral стоят опитът и знанията на двама български лекари – проф. Иво Петров, един от най-известните кардиолози у нас, и д-р Камен Стойчев, чиято страст е изучаването силата на природата и използването й за решаване на различни здравословни проблеми. Създаден е в разгара на COVID-кризата, когато целият свят усилено търси начин да спаси хората от коварния вирус, тестват се лекарство след лекарство, а ваксината още е мираж. Първоначално създателите го изпробват върху себе си, близки и колеги, изложени на чест контакт с COVID-пациенти. От 20 лекари и сестри, приемащи медикамента, не се разболява нито един.
Една от първите е и 96-годишната баба на д-р Стойчев: „Имаше температура, болки в гърлото и леко покашляне. Бях изключително притеснен за нея заради възрастта, но след два дни ударна доза от по 9 капсули на ден нямаше и следа от оплакванията“, споделя той. „Corviral има най-благоприятно въздействие, ако приемът  започне още при първи симптоми. Пробвахме го и при 28 души, диагностицирани с COVID-19, които се повлияха много добре”, разказа още той. До момента производителите са получили обратна връзка от 15 000 души, приемали продукта, като отзивите на всички са отлични.
Освен, че би могъл да облекчи симптомите на вируса, благодарение на своя състав, продуктът е добър вариант за предпазване и от грип и сезонни вируси. Може да се приема профилактично в преходните сезони, когато имунитетът на организма отслабва.
„Аз лично вземам по три капсули два часа преди да отида на място с много хора“, разказва д-р К. Стойчев. Лични лекари изписват препарата и на хора, които се възстановяват след COVID – за подсилване на имунитета.
Идеята за създаването на препарата хрумва на проф. Петров от публикации на учени, които доказват, че билки успешно блокират развитието на тежка симптоматика при заразени с коронавирус. Правят проучване на различните видове комбинации и създават формула с внимателно и специално подбрани растителни екстракти, витамини и минерали, чиято синергия води до изключително силно и бързо действие. Екстрактът от листата на хининово дърво алкализира средата и защитава клетката от вируса. Продуктът включва и екстракт от глог, за който кардиолози твърдят, че предпазва сърдечно-съдовата система. Има и ябълков пектин.Той спомага за здравословното състояние на стомашно-чревния тракт, което пък е изключително важна предпоставка за функциониране на имунната система. Формулата на успеха включва също витамин С, цинк, селен и джинджифил – вече познати средства за борба с вируси. Продуктът съдържа и извлеци от корените на мушкато и глухарче. Друго вещество, което е из-
ползвано в битката с COVID-19 в Китай, е амо-
ниевият глициризинат от билката женско биле – той има мощно противовъзпалително действие.
Когато авторите споделят публично първите резултати от проучването, ефектът е изненадващ – Corviral буквално свършва в аптеките. Налага се спешно да произведат още. В момента нужните количества са осигурени, като може да се поръчва и онлайн през сайтовете на аптеките партньори. Всички приходи от продажбите създателите влагат в завод в Ботевград и разкриват поточна линия – с идеята да направят масово производство и техните открития да достигнат до широк кръг хора. В момента работят върху други продукти, в които да използват силата на природата за успешното справяне с различни здравословни проблеми.
Corviral е хранителна добавка и не замества здравословното хранене. Продуктът се продава в аптеките. Статията е информативна и не може да замести преглед или консултация със специалист.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.