Вие сте в: Начало // Всички публикации // Новини от Университетската специализирана болница по онкология

Новини от Университетската специализирана болница по онкология

Групи за психоемоционална подкрепа

Целта е да се помогне на пациентите и техните близки да преминат по-леко и по-спокойно през процеса на лечение.

Групите за психоемоционална подкрепа на пациентите с онкологични заболявания ще се водят от психолози и ще бъдат напълно безплатни както за пациентите на лечебното заведение и техните близки, така и за останалите хора с онкологични заболявания, които проявяват интерес. Целта е да се подпомогнат пациентите и техните семейства по-лесно да преминат през нелекия процес на лечение.

Групите ще бъдат две поради различните проблеми и нужди на участниците. Първата група ще бъде само за пациенти, сбирките ще се провеждат всеки вторник от 14 часа (първото занятие ще се състои на 5 декември т.г.).

Втората група ще бъде за близките на болните хора, тя ще се провежда всеки четвъртък от 18 часа. (първото занятие ще бъде на 7 декември т.г.).

Повече информация на телефон 02/8076298 от 14 до 16 часа, всеки работен ден.

„Оздравей с книга“

Това е мотото на дарителска акция, която болницата стартира заедно с интернет базираната платформа Timeheroes. Целта е със събраните книги и развлекателни игри да се оборудва библиотека за пациентите в лечебното заведение, а престоят и лечението им да бъдат по-леки.

Дарителската акция започва на 1 декември т.г. Първите резултати от нея ще бъдат отчетени на 26 декември т.г., но акцията ще продължи и след това. Ако събраните книги се окажат повече от 500, УСБАЛО и Timeheroes ще ги предоставят и на други държавни лечебни заведения в София и страната.

Какво се предпочита: художествена литература; списания за наука, икономика, култура, здраве и добро настроение; игри – шах, табла, карти, „Не се сърди човече“, пъзели, монополи, блокчета за рисуване, бои, пастели и моливи за арттерапия.

Желаещите да дарят, могат да изпратят книгите на адрес:

УСБАЛО

София, ул. „Пловдивско шосе“ 6

За кампанията „Оздравей с книга“.

За повече информация –

Кремена Иванова – 0887 701 225.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by Theme Junkie. Modified by Magstudio. Powered by WordPress.