Вие сте в: Начало // Всички публикации, За реформата // В Александровска болница – С очи за модерна офталмология

В Александровска болница – С очи за модерна офталмология

На празничния 7 април т.г. официално бяха открити реновираната Клиника по очни болести и новоизграденият операционен блок към нея в Александровска болница. Сред официалните гости на събитието бяха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, председателят на Комисията по здравеопазването към НС Десислава Атанасова, народни представители, директори на лечебни заведения, както и много изтъкнати български специалисти.

Изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Лъчезар Трайков описа дългия път до откриването на обновената клиника. Две години и половина са продължили ремонтните дейности, които са включвали надграждане на стационара на очната клиника с два допълнителни етажа и изграждане на покривна конструкция. В новите пространства са разположени хирургичен блок с шест операционни, учебни зали и кабинети.

Независимо от строително-ремонтните дейности през 2010 г. в звеното са лекувани над 3200 възрастни и деца, като при 54 % от тях е проведено  хирургично лечение. Според очакванията новоизграденият хирургичен блок ще даде възможност за извършване на 2500 – 3000 операции годишно. Новите операционни са оборудвани с модерна апаратура за факоемулсификация, комбиниран апарат за предна и задносегментна хирургия, апарат за парс плана витректомия, апаратура за криокоагулация, диатермия, както и апарати за извършване на хирургични интервенции за катаракта, глаукома, при отлепвания на ретината, усложнения при диабетна ретинопатия, заболявания на роговицата, заболявания в детската възраст, пластики и др.

Клиниката по очни болести е един от водещите диагностично-терапевтични центрове, в който се прилагат класически и иновативни хирургични и лазерни методи на лечение, някои от които са уникални за страната. Лечебното звено е структурирано в три отделения за възрастни и едно детско очно отделение, в които се извършва лечение по всички световни и европейски стандарти, в т.ч. и на най-тежките случаи в областта на офталмологията и офталмохирургията.

Празникът на екипа на клиниката, както и на всички от авторитетната Александровска болница бе споделен чрез поздравителни приветствия от официалните гости.

ФМ

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.