Вие сте в: Начало // Всички публикации // Модерен апарат за лазерна литотрипсия

Модерен апарат за лазерна литотрипсия

УБ „Св. Марина“ – Плевен за пореден път обогати и защити  високотехнологичния си профил в името на предлагане на най-съвременното лечение на своите пациенти. Този път иновативното решение е в сферата на урологията чрез въвеждане в Отделението по урология на най-модерния високотехнологичен апарат за лазерна литотрипсия в пикочните пътища – бъбрек, уретер и пикочен мехур. Най-новият съвременен и ефективен метод бе приложен успешно на първите пациенти от уролозите д-р Георги Гаврилов, д-р Георги Атанасов и д-р Николай Николов. Подборът и записването на пациенти се осъществява след предварителна консултация и насрочване на планова оперативна интервенция.

Високотехнологичната апаратура за лазерно лечение на бъбречно-каменна болест е единствената за региона с възможности за приложение при всички видове камъни в пикочните пътища, включително големи и твърди. Специалистите от УБ „Св. Марина“ в Плевен коментират, че това е конкурентното предимство на лазерната литотрипсия пред другите методи за разбиване на камъни – ултразвуков и пневматичен литотриптер. При минимално инвазивната лазерна интервенция под зрителен контрол се достига до камъка, чрез лазерна енергия той се разбива, като едноактно със специална техника се елиминират по-малките фрагменти.

Предимствата за пациентите с бъбречно-каменна болест при тази лазерна терапия са многобройни – интервенцията е минимално инвазивна и се осъществява през естествените отвори на тялото, без придружаващи разрези, кратка и безболезнена, с едновременно отстраняване дори и на най-миниатюрните частици, останали след раздробяване на камъните.

Специалистите и екипът на Отделението по урология на УБ „Св. Марина“ в Плевен предлагат индивидуализиран подход към всеки пациент с избор на оптимална терапия или комбинация от терапевтични подходи: лазерна терапия, високоинтензивен фокусиран ултразвук – Хайфу терапия, лапароскопски операции, както и съвременна радикална хирургия на всички видове онкологични заболявания на органите на пикочно-половата система.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.