Вие сте в: Начало // Всички публикации // В Габрово – Дни на инвазивната кардиология’2017

В Габрово – Дни на инвазивната кардиология’2017

Вече девета година в МБАЛ “Д-р Тота Венкова“ в града действа сектор по инвазивна кардиология към Кардиологичното отделение. Секторът е оборудван със съвременна апаратура, дарение от O.L.V. Clinic в Аалст, Белгия. Така специалисти от водещи болници в областта на инвазивната кардиология и кардиохирургията в Белгия обучават ежегодно лекарите от Кардиологичното отделение. Постоянната квалификация гарантира по-доброто качество на медицинските дейности и въвеждането на нови методи за лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

В рамките на ежегодните дни на инвазивната кардиология през тази година в лечебното заведение гостува екип от инвазивни специалисти – д-р Емануеле Барбато, заедно с медицинските сестри Лизбет де Блок и Елс ван Заер. Съвместно бяха осъществени инвазивни процедури на осем болни с комплексни сърдечно-съдови заболявания (хронични запушвания на коронарни съдове, пациенти с калцирали коронарни съдове). Осъществени бяха две ротаблации. За първи път в региона бе имплантиран биоразградим медикамент излъчващ имплант, който след година се резорбира от организма.

Нито един от лекуваните пациенти не е заплатил допълнително за полученото високоспециализирано лечение и за поставените стентове.

Само преди дни в отделението работи и друг специалист – д-р Ерик Уиффелс, които е зам.-директор по медицинските дейности на клиниката в Белгия.

Според изпълнителния директор на МБАЛ в Габрово д-р Н. Савчева партньорството между двете болници е пример за сътрудничество в полза на гражданите на област Габрово и шанс за лекарите да се учат от най-добрите.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by Theme Junkie. Modified by Magstudio. Powered by WordPress.