Вие сте в: Начало // Всички публикации // Модерен метод срещу периферна съдова болест

Модерен метод срещу периферна съдова болест

На 5 април т.г. в Националната кардиологична болница за пореден път гостува германският ангиолог д-р Ралф Лангхоф – главен лекар в отделението по ангиология в болница „Св. Гертруда“ в Берлин, който е член на УС на Европейската фондация за съдова медицина. Д-р Лангхоф е известен със своите постижения в областта на ендоваскуларните съдови процедури и има солиден опит от извършени над 15 хиляди високоспециализирани интервенции. Той участва в международни конференции с излъчване на случаи на живо.

При посещението си в НКБ д-р Лангхоф заедно с екип, включващ съдови хирурзи, интервенционални рентгенолози и инвазивни кардиолози от НКБ, извърши няколко комплексни ендоваскуларни процедури на пациенти с тежка периферна съдова болест, главно диабетно болни. Тези пациенти са фокус на мултидисциплинарен подход в болницата отпреди години, като се следват последните тенденции в медицината. Чрез миниинвазивни ендоваскуларни процедури прогнозата е добра, в сравнение с резултата в социален и личен аспект след ампутиране на крайник или части от него. Подходът на лечение е максимално щадящ и ефективен за пациента. При манипулациите болните бяха третирани с последно поколение медицински изделия, разработка на водеща германска компания.

Периферната съдова болест се изразява в стеснение или пълно запушване на артериите, най-често на долните крайници, водещо до недобро или липсващо кръвоснабдяване към ходилото. В тежката си форма пациентите са обездвижени, със силна болка в покой, като при някои от тях се наблюдават исхемични рани на долните крайници

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.