Вие сте в: Начало // Всички публикации // Нов метод в съдовата хирургия

Нов метод в съдовата хирургия

На 23 март т.г. в Националната кардиологична болница бе представен нов МОСА метод за лечение на варикозни вени със системата Clarivein, който вече се прилага в Клиниката по съдова хирургия на лечебното заведение.

Методът представлява венозна механохимична аблация (МОСА), а основното предимство е липсата на тумесцентна анестезия, т.е. избягват се множеството убождания. Процедурата е минимално инвазивна, бърза и лесно технологично изпълнима. През входна точка с размер на игла се вкарва специален катетър, чийто връх се ротира във вената и впръсква склерозант. Третирането на целия съд отнема около 10-15 минути. Чрез иновативната техника се редуцират дискомфортът и болката за пациента, който се връща към обичайния си начин на живот в изключително кратки срокове и много бързо възстановява обичайната си активност. Досега в световен мащаб техниката е приложена при над 100 хил. случая.

Д-р Наделин Николов – началник на Операционен блок в Клиниката по съдова хирургия, е единственият сертифициран лекар в България за прилагане на този иновативен метод. След презентацията на метода той бе отличен със специален плакет за първата Clarivein процедура, направена в България. Д-р Николов използва най-нови и модерни миниинвазивни техники при венозна патология и има подчертан интерес към ендоваскуларното лечение на артериалните и венозните заболявания във всички съдови басейни.

По време на срещата бе представен и ново поколение стент графт AFX2 на американската компания Endologix за лечение на абдоминална аортна аневризма.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.