Вие сте в: Начало // Всички публикации // Диамантени награди за победи над инсулта

Диамантени награди за победи над инсулта

Екипите на българските болници – „Св. Анна“ в София, „Пирогов“ и УМБАЛ„Св. Георги“ в Пловдив, бяха отличени с престижните диамантени награди на Европейското дружество по инсулт.Болница „Пирогов“ получи най-високото отличие – диамантен статут за лечение на пациенти с инсулти, за последното тримесечие на 2023 г.
- Благодаря на всички колеги – невролози, неврохирурзи, специалисти по образна диагностика, кардиолози, спешни медици, медицински сестри, които с денонощния си отдаден труд допринесоха за наградата. Тя е резултат от нашите неуморни усилия, чрез които помогнахме на толкова пациенти. Трудът ни е оценен от най-високо ниво и това ме прави горда с екипа, с който работя, сподели при награждаването доц. Мария Димитрова – началник на Клиниката по нервни болести в болница „Пирогов“.Екипът на Клиниката по неврология в УМБАЛ „Св. Анна” в София заслужи четири диамантени награди за 2023 г. (по една за всеки триместър) и първия Диамантен статус в България за цяла отчетна година.
- Бяхме вдъхновени от свои колеги, особено от екипа на Университетската болница „St. Anne“ в Бърно, Чехия, който посрещна сърдечно членове на нашата клиника за практическо обучение няколко пъти. В следващите години ние самите започнахме да обучаваме екипи и да предаваме своя опит и вдъхновение. Това промени лечението на инсултите в цялата страна, казват невролозите от „Св. Анна“.
Новината за наградите разпространи Българското дружество по инсулт. От над 4000 центъра в Европа само още осем, от които шест в Чехия и два във Франция, получиха такъв диамантен статус за цялата година. 137 са stroke центровете, удостоени за едно тримесечие.
Наградите бяха връчени на Европейския конгрес по инсулт, състоял се от 15 до 17 май т. г. в Базел, Швейцария.Клиниката по нервни болести към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив също бе удостоена със сертификат “Diamond Status” за високите си постижения в лечението на пациенти с исхемичен мозъчен инсулт за изключителната грижа за пациентите чрез съвременен мултидисциплинарен подход и ефективност на проведеното лечение.
- Постигането на „Diamond status“ от Високоспециализирания мозъчно-съдов център на болницата стана възможно от
7 месеца, откакто в болницата се извършват и невроинвазивни процедури – тромбектомии. Този сертификат потвърждава отличната колаборация с колегите от Спешното отделение, Отделението по образна диагностика, Клиниката по неврохирургия, КАИЛ, Клиничната лаборатория и други болнични звена, коментира началникът на клиниката проф. Пенка Атанасова.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.