Вие сте в: Начало // Всички публикации // Бреговете на надеждата

Бреговете на надеждата

Филмът разказва за тяхната всекидневна борба за точна диагноза и лечение, за достоен начин на живот. „Бреговете на надеждата“ е заснет като част от информационната кампания „Двадесетият герой“, организирана от Националния алианс на хората с редки болести и биофармацевтичната компания Такеда. Кампанията подкрепят БЛС, Институтът по редки болести, Столичната община, БНТ, БНР и България Мол.
Кампанията през тази година е с мото „Двадесетият герой“. Целта е да осветли проблемите на хората с рядко заболяване в България и поне малко да ги направи видими за обществото и институциите, за да получат съпричастност и подкрепа.
Управителят на Такеда Тодор Кесимов изтъква колко много са хората с редки болести и пред какви проблеми са поставени: „Ако тези над 300 милиона души с редки болести по света населяват една държава, то тя би била третата по големина. Благодаря на хората с редки болести, които споделиха своите истории във филма „Бреговете на надеждата“. Вие сами не се определяте като герои, но повдигнахте пред обществото много сериозни проблеми, на които трябва да намерим решение – да има ранна диагностика, да стартира възможно най-бързо лечение и да създадем общ и всеобхватен регистър на редките болести, който да не позволява на пациентите да остават извън системата“.
Документалният филм „Бреговете на надеждата“ може да бъде гледан на https://www.youtube.com/watch?v=
NUja4jHiqtc

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.