Вие сте в: Начало // Всички публикации // С уникално присъствие във фармацевтичния сектор

С уникално присъствие във фармацевтичния сектор

За Българската асоциация по лекарствена информация (БАЛИ) 2020 година бе юбилейна. През изминалите 10 години БАЛИ проведе над 62  обучителни събития с 320 лектори от ЕС и България, и сред повече от 4300 участници в събитията.
БАЛИ е неправителствена организация в обществена полза, създадена от група съмишленици и ентусиасти от Факултета по обществено здраве и Фармацевтичния факултет към Медицинския университет в София. От създаването си до днес асоциацията активно работи за усъвършенстване, квалификация и повишаване професионалната компетентност на своите членове, и се наложи като платформа за конструктивен диалог и партньорство между заинтересованите страни във фармацевтичния сектор
БАЛИ планираше поредица от събития, за да отбележи 10-ия си юбилей. Глобалната пандемия възпрепятства провеждането на всички набелязани инициативи, но на 5 юни 2020 г. асоциацията успя да организира и проведе мащабно международно събитие с общоевропейско значение. Участници бяха над 150 регулаторни експерти от индустрията в България и от други европейски държави, представители на държавни институции и неправителствени организации в сектора. С изключение на Европредседателството на България, до момента у нас не е провеждан форум с участието на лидери в областта на европейската лекарствена регулация от най-висок ранг. В е-конгреса участваха петима директори на водещи институции в ЕС – Европейската агенция за лекарства (ЕМА) – проф. Гуидо Рази, Изпълнителната агенция по лекарствата в България – маг.-фарм. Богдан Кирилов, Австрийската агенция за лекарства (AGES) – д-р Криста Виртюмер Хох, Паул Ерлих институт (PEI) – проф. Клаус Цихутек, д-р Сузане Кайтел, директор на Директората за качество на лекарствата – EDQM, към Съвета на Европа. Провеждането на он-лайн конгреса под мотото „Meet the Regulators“ е значимо постижение в областта на европейските лекарствени регулации, което ознаменува достойно юбилея на БАЛИ и свидетелства за ролята и утвърдените позиции на асоциацията през изминалия 10-годишен период.
Беше издаден Алманах, в който са обобщени всички дейности и събития, които БАЛИ е реализирала в изминалите 10 години. Създаден бе и филм, посветен на юбилея, в който лектори, съмишленици и партньори от страната и чужбина изразяват своите впечатления от БАЛИ и подчертават значението й за формирането на лекарствено регулаторно общество в България, което своевременно и на високо научно ниво надгражда своите компетенции и се информира за най-актуалните новости в областта на националната и световната лекарствена политика.
На 10 декември 2021 г. в контекста на 10-годишния си юбилей Българската асоциация за лекарствена информация отличи няколко свои значими поддръжници в различни категории.
Специални кристални статуетки бяха връчени на компаниите Medochemie LTD.; Smart S Pharma; Astellas Pharma EOOD; Ecopharm; Novartis Bulgaria. С почетно отличие бе наградена като един от създателите на БАЛИ и дългогодишен член на Управителния съвет проф. Генка Петрова. За ползотворно сътрудничество бе отличен изпълнителният директор на ИАЛ Богдан Кирилов. Главният редактор на вестник „Форум Медикус” Дарина Стоева получи награда като медиен партньор на БАЛИ през изминалите 10 години.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.