Вие сте в: Начало // Всички публикации // Дарение

Дарение

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово с активното съдействие и средства на „Идеал Стандарт – Видима“ получи едно най-големите дарения за последните години.
Дарението връчи Ярослав Дончев, изп. директор на „Идеал Стандарт – Видима“. Съвременната апаратура включва универсална акумулаторна електрическа машина за рязане, пробиване и римиране с всички необходими приставки за Отделението по ортопедия и травматология, както и мегапикселов хай дефинишън видеоколоноскоп за Отделението по вътрешни болести.
- Да подобряваме качеството на живот за хората в Габровска област като инвестираме в модерна апаратура в сферата на здравеопазването е мисия за нас, а не еднократна подкрепа. Със специалистите от болницата определихме в какво оборудване да инвестираме. Като най-голям работодател в областта, ние избираме този начин да се грижим за здравето на нашите работници, служители и техните семейства, каза Ярослав Дончев. Той пожела на лекарите здраве, да предават опита си на младите медици, както и много излекувани пациенти с помощта на новото оборудване.
- Дарената апаратура за Отделението по ортопедия и травматология беше необходима за всекидневната ни дейност. Няколко години бе планирана в инвестиционната прог-рама на болницата, но по ред причини не беше осигурена. Новата апаратура е световно ниво, произведена е една от най-престижните фирми за медицинска техника. Дарението е на обща стойност 102 397 лв. и е най-голямото за болницата за последните години, коментира д-р Минко Михов, изп. директор на лечебното заведение. – Не е тайна, че оборудването със съвременна апаратура допринася за подобряване на качеството на диагностиката и лечението на пациентите, създава благоприятни условия за работа за лекарите и привлича млади специалисти. Партньорството между болницата и фирмата е пример за успешно взаимодействие между бизнеса и най-голямото лечебно заведение в областта. Без подкрепата на „Идеал Стандарт – Видима“ болницата ни нямаше да бъде същата нито за лекарите, нито за пациентите, но когато всички гледат в една посока, резултатите не закъсняват. През годините фирмата е подпомагала ремонтни дейности, дарявала е санитарни материали, а през последните две направи дарения за PCR лабораторията.
Д-р Ив. Карагьозов, един от най-добрите гастроентеролози в областта, с голям опит в гастро- и колоноскопията, сподели, че в практиката си като млад гастроентеролог е започнал с апаратура, дарена от компанията през 1994 г.: – През следващите години натрупах опит и направих най-много колоноскопии в България. Сега, почти 30 години по-късно, отново чрез модерната техника съм мотивиран да продължа практиката си, а и ще предам опита си на младите колеги.
Д-р Евгени Белоев, зав. ортопедичното отделение, каза:
- Малко е да кажем „благодаря“ за дарението на модерната апаратура, с която лечението на нашите пациенти ще бъде по-качествено и по-ефективно.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.