Вие сте в: Начало // Всички публикации // Цветя на медиците поднася Националната галерия

Цветя на медиците поднася Националната галерия

Изложбата „Цветя за медиците“ бе открита в Националната галерия на 14 юли т.г. Тя представя избрани творби от фондовете на галерията, обединени тематично чрез цветята с тяхното многообразие и хармония. „Едва ли има по-подходящо време от настоящия драматичен момент на борба с коронавируса, за да покажем обаянието, изяществото, вълшебството и великолепието на света“, споделят от галерията.

Своеобразно завръщане към нормалния живот от Националната галерия  правят  чрез творби на Захари Зограф, Владимир Димитров – Майстора, Олга Визингер-Флориан, Иван Милев, Данте Ричи, Сирак Скитник, Дечко Узунов, Никола Танев, Вера Недкова, Порфирий Н. Крилов, Мара Йосифова, Йордан Кацамунски и др.
„Експозиция е посветена на медицинските работници и на хората от първата линия в преодоляване на опасността. Мнозина от тях трябваше да се изолират от семействата си, за да бъдат до пациентите, без да мислят за огромния риск и за собственото си здраве. Това е еквивалент на влизане в сражение без броня – денонощно, в упорити опити да се разработи ваксина срещу вируса и да се изпробват лекарства, които биха могли да помогнат за лечение на инфекцията. Медиците правят огромни жертви, за да ни запазят от опасността и именно тяхната човечност ги превръща в истински герои“, допълват организаторите на събитието.

Входът е свободен за всички медици.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.