Вие сте в: Начало // Всички публикации // Младите лекари от випуск’2019

Младите лекари от випуск’2019

на Медицинския факултет към МУ в София положиха Хипократова клетва и получиха дипломите си по време на официална церемония в НДК на 23 януари т.г.

От завършилите медици 237 са българи, а 205 са чужденци. Шестима пълни отличници бяха удостоени с приза „Златен Хипократ“. Те ще получат и по 2800 лв. – средствата са от завещанието, което преди две години МУ получи от д-р Андрей Георгиев.

Проф. Виктор Златков – ректор на МУ, поздрави абсолвентите, както и родителите, подкрепили децата си в избрания професионален път. Председателят на Съвета на ректорите в България проф. Любен Тотев също поздрави младите медици и ги призова да не забравят родното си място, както и хората, дали им частица от себе си, за да бъдат това, което са днес.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров приветства младите си колеги и прогнозира, че ги очакват много предизвикателства. Да се бориш за живота на другите е чест и отговорност, но и предизвикателство, допълни той.

На церемонията присъстваха представители на различни дипломатически мисии, на министерства, на съсловната организация, директори на болници и др.

Приветствие към завършващите отправи Н. Пр. д-р Ахмад Ал-Мадбух, посланик на Държавата Палестина и доайен на посланическия корпус у нас, самият той лекар.

Н.Пр. посланичка на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен поздрави випускниците на МУ и връчи специална награда на абсолвента д-р Ваньо Везиров, основател на стартъп компания за 3D принтиране на кости и костни импланти.

Абсолвентката д-р Яна Коцева връчи „Факелът на човечността“ на първокурсника Николай Григоров и с този символичен жест пожела на всички възпитаници на МУ да съхранят в себе си човечността и добротата.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.