Вие сте в: Начало // Всички публикации // МЦ „Екселсиор“ с международен сертификат за лечение на уртикария

МЦ „Екселсиор“ с международен сертификат за лечение на уртикария

Медицински център „Екселсиор“ в София е първият център в България, сертифициран за терапия на уртикария. Той получи международен сертификат от Глобалната европейска мрежа по алергия и астма GA²LEN (Global Allergie and Asthma European Network), който удостоверява, че медицинският център покрива всички европейски критерии за терапия на кожното заболяване.
Сертификатът е част от международен проект за развитие, взаимодействие и акредитация на центрове за високи постижения в различни области на алергичните заболявания UCARE (Urticaria Centers of Reference and Excellence), стартиран неотдавна от световната мрежа GA²LEN. Уртикарията е първата област, върху която проектът се съсредоточава, като до момента с общи усилия е изградена мрежа от 94 лицензирани медицински центъра в цял свят. От тях 46 се намират в Европа, а единственият признат център в България е МЦ „Екселсиор“.
За да получат престижния сертификат, центровете трябва да докажат, че покриват 32 критерия, които се оценяват по време на одитно посещение. От тях се изисква не само да разполагат с необходимите специалисти и апаратура, но и да демонстрират, че се занимават с проучвания, че прилагат съвременни методи на лечение с постигнати конкретни резултати от тях, че обменят информация с останалите центрове по света и че поддържат активна връзка със своите пациенти. По този начин проектът GA²LEN UCAREs се стреми не само да създаде отлични постижения при лечението на уртикария, но и да повиши познанията за терапия на заболяването чрез научни изследвания в глобален план. Създава се и уникална по рода си световна мрежа от специалисти по уртикария, която би могла да хармонизира и подобри управлението на заболяването в световен мащаб.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.