Вие сте в: Начало // Всички публикации, Медик на годината // Медик на годината’2017

Медик на годината’2017

Редакционната колегия и Общественият съвет на вестник “Форум Медикус” единодушно определят за Медик на годината’2017 чл.-кор. проф. Лъчезар Трайков, ръководител на Катедрата по неврология на Медицинския университет в СофияНаградата се връчва за значим принос в развитието на науката и практиката в сферата на невронауките, за упорит труд в утвърждаването на европейската медицинска практика в областта на дегенеративните заболявания на мозъка, за международна работа и издигане на авторитета на българската медицинска наука в Европа и света.

Отличието „Медик на годината“ откроява изследовател с национално и европейско признание, представящ българската неврологична школа в много международни проекти и работни групи в различни точки на света, участвал в проучвания и съвместни публикации с водещи европейски и световни изследователи в сферата на наследствените деменции, на когнитивните нарушения при множествена склероза, на болестта на Алцхаймер и др. Наградата отличава учен с висока компетентност, с над 650 научни труда, от които 75 са статии в едни от най-престижните световни списания в областта на невронауките. Само през 2017 г. 8 са публикациите с принос в тази бурно развиваща се изследователска сфера.

Званието „Медик на годината’2017“ се присъжда за изключителна работа като главен изследовател в международни и национални проекти, чрез които успява да организира чрез обучение и финансиране изработването и прилагането в България на всички необходими изследвания за ранна диагностика на деменция в съответствие с практиката на водещи европейски центрове.

Званието „Медик на годината” отличава лекар с широка обществена активност, организирал през 2017 г.  Балкански медицински дни като президент на Българския клон на Балканския медицински съюз, провел национален симпозиум с международни лектори на тема „Когнитивни нарушения при неврологични заболявания“ в рамките на симпозиумите на името на акад. Ч. Начев, по инициатива на БАН.

Наградата „Медик на годината“ получава лекар и учен, търсещ и прилагащ иновативни решения в непрестанно развиващата се и винаги предизвикателна практика в изучаването на мозъка и когнитивните нарушения, уникален професионалист, обичан и дълбоко тачен от хиляди пациенти.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.