Вие сте в: Начало // Всички публикации // 80 стъпки съвършенство

80 стъпки съвършенство

Елка Бързакова – добре позната и изключително уважавана в медицинските среди, отбеляза с изискано тържество своя юбилей. Присъства цялото й пъстроцветно и усмихнато семейство, сред гостите бяха приятели и партньори от различни поколения. Както и от различни държави. Защото наред с медицинските специалисти, сред гостите се открояваха певци и инструменталисти, общественици, скъпи на сърцето й хора, с които е извървяла дългия вълнуващ път към личността на дама. С главно Д.

Елка Бързакова създава компанията LK Surgical през 1985 г. като представителство на австрийската търговска фирма COMESA GmbH, а от 1997 г. LK Surgical става директен представител и вносител у нас на медицински изделия и продукти от редица престижни чуждестранни фирми. LK Surgical е първата фирма, която внася в България апаратура за лапароскопски интервенции, но не спира до там – компанията организира курсове, обучения, семинари, спомага да се постави начало на бързото навлизане на минимално инвазивните хирургични техники в страната. LK Surgical е сертифицирана по международните стандарти и до днес авторитетно присъства на пазара на медицински изделия с високо качество. Активността и инициативността са високо оценени -  Елка Бързакова е носител на престижни международни бизнес награди: „Златна награда“ от Ню Йорк, „Платинена арка“ от Франкфурт, „Диамантена звезда“ – пак от Ню Йорк.

Хората, които познават Елка отблизо, разбира се, биха разказали още много неща – за образованието й по фармация и химия, за активността й като член на Ротари клуб и един от големите дарители на клуба.  Както и за страстната й потомствена любов към футболния отбор „Левски“, заради което става първата притежателка на ВИП карта „Лейди Гунди“, почетен член и спонсор на фен клуба в Кюстендил.

Това обаче не е всичко. Завършената личност на Елка Бързакова вероятно се дължи на страстната й любов към музиката, на певческия й талант, на непрестанните срещи с необятния красив свят на операта в най-престижните театри и зали в света.

Но и това не е всичко. Защото дълбоко в себе си Елка Бързакова носи доброта, светъл поглед към хората, отворено сърце за трудностите и несгодите около нея. Дарителството и благотворителността са неизменна част от живота й. Специално за юбилея г-жа Бързакова покани гостите си вместо за подаръци да дарят средства за сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“. Оказа се, че самата тя две десетилетия е работила в сферата на хематологията, болката и страданията на дечицата не са й чужди.

Дни след юбилейното тържество стана ясно, че събраните над 10 хил. лева са предоставени на сдружението и ще спомогнат да се реализира проект за изграждане на училище за болните деца.

Несекваща енергия, здраво любопитство към света и хората, настъпателна позиция срещу неправдите и несъвършенствата – и в здравната система, и в живота, откритост, непримиримост и още много качества съпътстват всяка стъпка на Елка Бързакова в порива към съвършенство.

Ние от „Форум Медикус“ отдавна познаваме и високо ценим всеки приятелски и партньорски контакт с Елка Бързакова. Желаем й още много движение напред –  с добротата, с изяществото на духа, с божествената музика на живота.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by Theme Junkie. Modified by Magstudio. Powered by WordPress.