Вие сте в: Начало // Всички публикации, Медик на годината // “Медик на годината’2012”

“Медик на годината’2012”

е проф. Никола Владов

Началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология във ВМА, национален консултант по трансплантология

Наградата се връчва за значим принос в развитието на науката и практиката в сферата на коремната хирургия, за усъвършенстване на чернодробно-панкреатичната хирургия и прилагане на интраоперативната ехография, за въвеждане за пръв път в България на лапароскопска хирургия на черния дроб и на панкреаса.

Наградата отличава лекар и учен, допринесъл за извършването у нас на първата чернодробна трансплантация от жив донор – от възрастен на възрастен, както и за цялостен принос за утвърждаване на чернодробните трансплантации, за развитието на модерна трансплантология в България.

Званието “Медик на годината’2012” се присъжда и за изключително активна и ползотворна работа като председател на Българското дружество по трансплантология, като чуждестранен член на редица европейски и международни организации в сферата на съвременната хирургия.

Званието „Медик на годината” отличава лекар и учен, търсещ и прилагащ най-новото и най-модерното в непрестанно развиващата се и винаги предизвикателна хирургична практика, професионалист, обичан и дълбоко тачен от хиляди пациенти.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.