Вие сте в: Начало // Всички публикации // Нова епоха в общественото здравеопазване

Нова епоха в общественото здравеопазване

Торонто, Канада, и Багсваерд, Дания, 24 февруари 2021 г.
Ново Нордиск и Университетът на Торонто обявиха инвестиция на стойност 200 милиона DKK (40 милиона CAD), която ще бъде насочена към изграждане на „Ново Нордиск мрежа за здраво население“. Основен фокус на мрежата ще бъде предоставянето на нови идеи за по-здраво градско население, позовавайки се на водещата експертиза на Университета на Торонто в областта на изследването на общественото здраве, и на развитието на образователни програми за подпомагане на глобалната битка срещу захарния диабет и други сериозни хронични заболявания.
Базирана в Мисисауга, новата мрежа ще бъде партньорство между Института за обществено здраве Dalla Lana, Медицинския факултет Temerty и Университета на Торонто в Мисисауга.
- Отбелязваме 100-годишнината от откриването на инсулина в Университета на Торонто и сме изключително развълнувани да си партнираме отново с компанията Ново Нордиск, която осъзнава жизненоважното значение на помощта към хората, живеещи със захарен диабет
или други хронични заболявания, каза Мерик
Гертлер, ректор на университета. – Историческата инвестиция на компанията ще даде възможност за научни изследвания и образование в университета. Ще обедини съществуващата експертиза на университета на Торонто, на партньорите ни от здравния сектор в общността Мисисауга и от по-далечни региони. Ще променим борбата на хората с хронични заболявания не само тук в Канада, но и по целия свят.
През 1921 г. изследователският екип на Университета на Торонто – Фредерик Бантинг, Чарлз Бест, Дж. Р. Маклеод и Джеймс Бъртрам Колип, открива инсулина. Предшествениците на Ново Нордиск – Нордиск инсулинова лаборатория и Ново терапевтична лаборатория, са сред първите, които стартират производство на инсулин в по-широк мащаб, предоставяйки на хората с диабет по целия свят достъп до животоспасяващото лекарство от лабораториите на Университета на Торонто. Днес, 100 години по-късно, Университетът на Торонто и Ново Нордиск отново ще си сътрудничат, за да подобрят живота на хората с диабет и с амбицията за превенция на захарен диабет тип 2.
- Постигането на целите на нашата компания да победим диабета, затлъстяването и други сериозни хронични заболявания изисква много повече от създаването на иноватично лекарство. Това са думите на Ларс Фруергаард Йоргенсен, изп. директор и президент на Ново Нордиск. – Горди сме, че 100 години след откриването на инсулина отново ще си партнираме с Университета на Торонто, за да помогнем на обществото да разбере къде се коренят причините за развитие на захарен диабет тип 2 и на затлъстяването. Както признаваме успеха на инсулина в спасяването на милиони животи по целия свят, така сега сме развълнувани да разширим действията си към превенция на тези сериозни хронични заболявания.
Ново Нордиск дарява 100 милиона DKK (20 милиона CAD) на Мрежата, свързана с Университета на Торонто, и още 100 милиона DKK във финансови и други вноски. В допълнение Ново Нордиск прави допълнително дарение от 10 милиона DKK (2 милиона CAD) на университет-
ския център „Banting and Best Diabetes Centre” в подкрепа на изследователски проучвания и в памет на научното наследство на Бантинг и Бест.
Основан през 1827 г., Университетът на Торонто се превръща във водещата образователна канадска институция. Горди сме, че сме един от най-добрите световни университети с интензивна научноизследователска дейност, насочена към изобретяване и иновации. Нашите студенти имат възможност да се учат от и да работят с изтъкнати лидери на мисълта чрез мултидисциплинарна мрежа от преподавателски и изследователски факултет, възпитаници и партньори. Идеите, иновациите и действията на повече от 560 000 възпитаници на университета продължават да оказват своето положително въздействие върху света.
Ново Нордиск е водеща компания в областта на здравеопазването, създадена през 1923 г.  с централа в Дания. Нашата цел е да стимулираме промяната, за да победим диабета и други сериозни хронични заболявания като затлъстяване, редки кръвни и ендокринни заболявания. Постигаме това чрез иновативни научни постижения, осигурявайки по-добър достъп до нашите лекарства и като работим за постигане на напълно оздравяване от болестите, които лекуваме. Над 45 000 души работят в нашите 80 офиса по целия свят, а нашите продукти се предлагат в 169 страни.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.