Вие сте в: Начало // Всички публикации // Семинар на Българската асоциация за лекарствена информация

Семинар на Българската асоциация за лекарствена информация

На 30 март 2018 г., от 12.30 ч в хотел „Форум” в столицата, Българската асоциация за лекарствена информация открива обучителния сезон за годината с про боно събитие на теми:

- Козметични продукти – актуална регулаторна рамка;

-  Хранителни добавки – актуална регулаторна рамка;

- Безопасност на храни и надзор на пазара;

- Лекарствени продукти с добре установена употреба;

- GDPR – новият регламент за защита на личните данни;

- Биопринтиране, 3D и 4D принтиране на лекарствени продукти.

Лектори ще бъдат утвърдени експерти от Българската агенция по безопасност на храните (БАХБ), УСБАЛ по ендокринология „Акад. Ив. Пенчев”, Медицинския университет в София, както и представители на фармацевтичната индустрия.

Изключително актуалната тема за метаболитния синдром ще бъде представена от специалисти от Университетската болница по ендокринология. В сесията ще бъдат разгледани ключови теми – дефиниция, усложнения, различия, свързани с пола, нефармакологична и фармакологична превенция на метаболитен синдром.

Представител на БАХБ ще презентира темата „Безопасност на храните и надзор на пазара”: законова рамка, съвременни аспекти и практики в надзора на пазара, нелоялни търговски практики.

Преглед на настоящото законодателство и етикетирането на хранителните добавки с оглед безопасността и информираността на пациента ще бъде представен от „Настим“ ЕООД.

Общият регламент за защита на данните на ЕС (EU General Data Protection Regulation – GDPR) е най-важната промяна в европейското законодателство, касаеща защитата на личните данни от 20 години насам. Директивата, въвеждаща нови изисквания за работа с личните данни и засягаща всяка организация или бизнес в ЕС, ще бъде представена от софтуерната компания Global Consulting. Задължителният регламент влиза в сила от 25 май 2018 г.

Актуалната тема за 3D и 4D принтирането при лекарствените продукти ще бъде представена от проф. Милен Димитров – зам.-декан на Фармацевтичния факултет на МУ в София.

Законодателството при козметичните продукти и тяхната безопасност ще коментира проф. Татяна Бенишева – преподавател в МУ в София, председател на БАЛИ.

По темата „Лекарствени продукти с добре установена употреба” Пейко Ангелов (БАЛИ) ще презентира регулаторната рамка в ЕС, предизвикателствата, примери от международната практика.

Събитието е про боно за всички членове на БАЛИ през 2018 г. Регистрацията за участие се заявява чрез форма, публикувана на интернет страницата на асоциацията – www.badibg.org, където може да бъде открито и заявлението за членство в Българската асоциация за лекарствена информация.

Повече информация за останалите предстоящи обучителни събития на БАЛИ може да бъде открита на www.badibg.org или във Facebook страницата на асоциацията.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.