Вие сте в: Начало // Всички публикации // Равенството е елемент на добрата здравна политика

Равенството е елемент на добрата здравна политика

Д-р Ксавие Дьо, президент на Световната медицинска асоциация, бе един от buy viagra professional активните участници на VI конгрес на ЮЕМФ и XIV конгрес на Украинската медицинска асоциация, проведен в Одеса в началото на септември т.г. Той бе любезен да отговори на pharmacy vigora brand въпроси на представител на редакцията.

– Защо събития като конгреса на ЮЕМФ са важни?

- За ръководството на Световната медицинска асоциация е много важно да присъства на значими медицински научни и организационни събития. Намираме се в Източна Европа, добре сме запознати с всички трудности в тези страни, както и с проблемите, свързани с равнопоставеността при получаването celebrex на медицинско обслужване. За асоциацията е много важно да помага на източноевропейските страни, да има добро взаимодействие между западните и източните европейски медицински специалисти.

– Кои са основните проблеми в pharmacy7days-online здравните системи на тези страни?

Проблеми в тези страни са достъпът до здравеопазване и равнопоставеността между пациентите. Във Франция, както е известно, имаме свобода, равенство и солидарност. Това е необходимата комбинация за всяка демократична страна. Най-добрата политика, свързана със здравеопазването, е равенството. Всеки гражданин glucotrol online на която и да е страна трябва да има достъп до качествени здравни грижи.

– Знаете, че в момента Европа е изправена пред наистина сериозен проблем – бежанската криза.

http://pharmacy-online-24hour.com/famvir-online.html

– Смятам, че проблемът с мигрантите е най-подходящият пример за равенството, за което говорим. Всеки човек по света, в Европа трябва да може да живее в равенство и свобода, което е в основата на европейските ценности. Що се отнася до здравеопазването – всеки лекар трябва да бъде много внимателен и чувствителен към проблема за равнопоставеността в достъпа до здравеопазване на всички мигранти. Има нещо, което е над правилата в различните страни и това са човешките права – те трябва да бъдат на първо място за всеки лекар.

– Смятате ли, че трябва да бъдат предприети специални мерки, така че да се гарантира, че бежанците ще имат равни здравни права с останалите хора?

– Да. Разбира се, много е трудно. Във Франция обаче се получава обратното и понякога мигрантите имат повече права в сравнение с французите. В нашата страна има много хора от Северна Африка, които идват във Франция само заради социалните облаги. Това е проблемът с мигрантите, защото французите понякога казват: „Да, аз работя, имам социални права, но когато някой пристигне във Франция, още от първия ден има същите права като мен, същите социални облаги, без да е направил нищо”. Смятам, че Франция е добър пример за това, че понякога отиваме твърде далеч със социалната политика.

– Знаем за напрежението в Близкия изток loxitane dosage – войната, репресиите. Там обаче работят много лекари, които се грижат за болните и рискуват собствения си живот. Как стои въпросът с техните човешки права?

– Лекарите също имат права. Достатъчно сме силни, за да защитаваме професията си и да се грижим за хората.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by Theme Junkie. Modified by Magstudio. Powered by WordPress.