Вие сте в: Начало // Всички публикации // Откриват най-големия самостоятелен диализен център у нас

Откриват най-големия самостоятелен диализен център у нас

На 14 октомври т.г. в Пловдив отвори врати първият в България напълно самостоятелен диализен център на „Фърст Диализис Сървисиз – България“ ЕАД (ФДС-България). Центърът бе открит от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и г-н Сердар Ераслан, основател и собственик на ФДС-България. На събитието присъстваха още министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, председателят на Комисията по здравеопазването към НС д-р Нигяр Джафер, представители на здравните институции, пациентски организации и специалисти от цялата страна.

Лечебното заведение е част от бъдеща мрежа на ФДС от диализни центрове в цялата страна.

- За първи път пациентите от Пловдив и региона ще получават диализно лечение от най-висок клас в рамките на задължителното здравно осигуряване без никакви допълнителни заплащания“, заяви г-н С. Ераслан. Центърът е регистриран в съответствие с изискванията на ЗЛЗ и има договор с РЗОК в Пловдив. Капацитетът надхвърля 150 пациенти с хронична бъбречна недостатъчност, което го прави най-големият самостоятелен диализен център в страната.

В новото лечебно заведение пациентите ще се лекуват с най-модерна апаратура, консумативи и лекарствени продукти под ръководството на доказани експерти от „Фрезениус Медикъл Кеър“ в Германия. Диализните процедури ще се осъществяват с диализатори, изработени от хеликсонова мембрана, патент на „Фрезениус“, които постигат значително по-ефикасно очистване на кръвта и висока ефективност на ултрафилтрацията.

- Амбицията на компанията ни е да предоставя съвременно, висококачествено диализно лечение на пациентите с ХБН в цяла България, в пълно съответствие със съществуващите европейски и български медицински стандарти“, каза д-р Валери Цеков, изп. директор на ФДС-България.

За осигуряването на висок комфорт по време на процедурите центърът е оборудван с напълно автоматизирани и моторизирани легла, с възможност за дистанционен контрол. Всеки диализен пост разполага с индивидуален телевизионен монитор.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.