Вие сте в: Начало // Всички публикации // Медицинската стипендия SHI очаква още кандидати

Медицинската стипендия SHI очаква още кандидати

Още две седмици ще бъдат отпуснати на младите български лекари за кандидатстване за медицинската стипендия SHI – срокът се удължава до 31 януари т.г. Причината е в големия интерес, демонстриран от потенциални кандидати, както и поради нужното време, за да подготвят своите документи.

Както „Форум Медикус“ писа, стипендиантската програма SHI се организира от бутилировача на Pepsi за България „Куадрант Бевъриджис” и от една от най-добрите болници в света „Шеба-Тел Ашомер” в Израел. Шестима млади български лекари от областите неонатология, анестезиология и патология ще имат възможността две години да специализират, като обучението и стажът ще бъдат напълно заплатени чрез стипендията SHI и ще позволят на младите български специализанти да натрупат опит и да усвоят неизползвани досега в България методи за провеждане на лечение.

Програмата SHI e дългосрочна инициатива, която трябва да продължи поне в четири последователни години.

Подборът на лекарите, които ще специализират в болницата, ще стане след конкурс по документи и събеседване със специално жури. Начело на журито е председателят на стажантските програми на болници „Шеба” и директор на програмата за изграждане на медицински лидери „Талпиот” проф. Йехуда Адлер, а членове на журито са акад. Богдан Петрунов, проф. Красимир Методиев (почетен консул на Израел), проф. Владимир Пилософ и Тамир Шабат (изпълнителен директор на „Куадрант Бевъриджис”).

За да се включат в стипендиантската програма SHI, кандидатите трябва в момента да са специализанти по неонатология, анестезиология или патология, трябва да владеят английски език. Кандидатите трябва да представят документи, които удостоверяват това, заедно с препоръка от координатора на своята медицинска специализация.

Специализантите могат да кандидатстват през интернет сайта на стипендиантската програма SHI http://shebafellowship.com/bg или чрез изпращане на документите по поща или и-мейл на адресите, които са посочени на сайта. Документи ще се приемат до 31 януари 2013 г. Победителите ще бъдат обявени на специална церемония през февруари 2013 г. Преди заминаването стипендиантите ще подпишат договор с програмата, според който са задължени да се върнат и да работят в България като лекари в продължение на 5 години.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by Theme Junkie. Modified by Magstudio. Powered by WordPress.