Вие сте в: Начало // Всички публикации // Роботизирана рехабилитация във ВМА

Роботизирана рехабилитация във ВМА

Във Втора клиника по физикална и рехабилитационна медицина на лечебното заведение вече функционира иновативен сектор за робот-асистирана рехабилитация, който извежда на преден план авангардни технологии в грижата за болните.
- Роботизираната рехабилитация е най-съвременен подход, който в комбинация с широките възможности за приложение на конвенционални физикални и рехабилитационни методи, предлага високоефективна и персонализирана терапия за редица неврологични и ортопедични състояния. Това включва възстановяване след инсулт, гръбначно-мозъчни и черепно-мозъчни травми, детска церебрална парализа, множествена склероза, болест на Паркинсон, периферни нервни увреди, ортопедични операции и други, обясни доц. Христина Миланова, началник на клиниката.
Робот-асистираният терапевтичен сектор е оборудван с модерни технологии за рехабилитация на долни и горни крайници, походка, координация, постурална стабилност и когнитивна рехабилитация. Това означава функционалности като виртуална реалност, интерактивна стимулация и персонализирани настройки за параметрите на терапевтичната процедура и проследяване на напредъка. Висококвалифицираният екип от сертифицирани медицински специалисти гарантира, че пациентите получават най-добрата възможна грижа през целия рехабилитационен процес.
Интуитивният софтуер, ин-
тегриран в роботизираните и високотехнологични апарати за рехабилитация, помага на пациентите да възвърнат локомоторната координация и движенията на горен и долен крайник чрез интензивно и високорепетитивно обучение в правилен модел на движения. Чрез активното ангажиране на пациентите – физически и когнитивно, се подобрява процесът на тяхното функционално възстановяване. Обратната връзка в реално време и използването на видеоигри и виртуална реалност мотивират пациентите и позволяват прецизно и възпроизводимо обучение. Специализираният сектор предлага цялостен и персонализиран подход към рехабилитацията, като се фокусира върху мускулно-скелетните наранявания и неврорехабилитацията.
- Нашата цел е безпроблемно да интегрираме иновативни технологии в рехабилитационния процес, като осигурим по-ефективна, многокомпонентна и целево ориентирана грижа за пациентите, допълва доц. Миланова.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.