Вие сте в: Начало // Всички публикации // Нови знакови личности на район „Младост” в столицата

Нови знакови личности на район „Младост” в столицата

На стилна церемония в резиденция „Тера“ пулмологът проф. Коста Костов от УБ „Св. Анна“ – София, получи званието „Знакова личност“ на столичния район „Младост“.
Организаторите от сдружението „Знакова личност” специално изтъкнаха приноса на проф. Костов в битката с COVID-19, както и разностранната му професионална и персонална активност в сферата на културата и духовността.
Проф. К. Костов е член на Съюза на българските писатели и носител на национална награда за есеистика. След награждаването той отговори с размисли за вдъхновението на личността, за изборите, които човек прави през годините, за рамката от приятели, партньори и семейство, в която се отразява същността на всяка личност. Спря се и на „етиката на отговорността” на всеки лечител, чиито измерения са интелект, енергия, почтеност.
За „Почетна знакова личност” на район „Младост” бе обявен Сергей Носач, генерален директор на фармацевтичната компания Гедеон Рихтер за България. В отговор на признанието С. Носач изтъкна отговорността на всеки човек да бъде не само професионалист, но и съпричастен към болките и тревогите и на индивида, и на обществото.
Гости на тържеството бяха посланиците на Молдова и Унгария у нас, зам.-председателят на НС Ива Митева, зам.-кметът на София Дончо Барбалов, членове на сдружението на знаковите личности, популярни артисти, музиканти, спортни деятели, много медици.

Отговори

Copyright © 2009 ФОРУМ МЕДИКУС. All rights reserved.
   
Designed by My. Modified by ForumMedicus. Powered by WordPress.